Sundolitt emballage slår udenlandske leverandører

Markant vækst har sat fokus på emballagen hos Sund Takeaway

Sundtakeaway.dk i Auning på Djursland har håndteret over tre gange så mange ordrer som i 2019. En vækst på 215% har fået den unge virksomhed til at vende op og ned på produktionen. EPS- kasser fra Sundolitt har vist sig at være det bedste emballagevalg – og er derfor valgt foran udenlandske leverandører.

Sundtakeaway.dk vil gøre det let for danske familier at følge de officielle kostråd. Den målsætning har bragt rekord-mange kunder ind på nye abonnementer i løbet af 2020. Og det har givet udfordringer på pakkeriet i Auning.

“Med så stor vækst er det helt afgørende, at vi har en fleksibel organisation og leverandører, som kan reagere fra uge til uge. Det er bestemt ikke alle, der kan det,” forklarer direktør Mads Andersen.

De første år udsendte Sundtakeaway.dk måltidskasser to gange om ugen. Det skabte for meget pres på produktion og økonomi, så den største interne omvæltning i år var at skifte til én ugentlig levering.

Nu bliver lastbilerne pakket med specialdesignede måltidskasser fra emballageproducenten Sundolitt hver søndag eftermiddag. Det giver medarbejderne i Sundtakeaway.dk mulighed for at følge med efterspørgslen i hele landet. Men udfordringerne stopper ikke der.

“Om sommeren er det en udfordring at holde maden kold hele vejen ud til kunderne. Vi vil holde kølekæden i mindst 24 timer fra pakning til levering. Derfor har vi været nødt til at finde den bedste løsning på markedet,” siger Mads Andersen.

Foretrukket blandt udenlandske leverandører

sundtakeaway_2_ reduc.jpg

Sundtakeaway.dk forsøgte sig frem med forskellige løsninger til måltidskasserne. Papkasser kunne ikke holde fødevarerne kolde, så det stod hurtigt klart, at kasser af isoleringsmaterialet EPS var det bedste valg. Sundolitt blev leverandør, da det viste sig, at en udenlandsk leverandør ikke kunne hamle op med fleksibiliteten og kvaliteten hos Sundolitt.

“Fordi vi nu kun sender én gang om ugen, skal det være nogle gode og store kasser. De her er også tykke og sikre, så vi har langt færre klager fra vores kunder. Vi ser lige nu store udsving fra uge til uge, så det fungerer godt med en fleksibel leverandør tæt på,” fortæller Mads Andersen.

Sundtakeaway.dk forventer, at udgangen af december byder på endnu en eksplosion i antallet af kunder og ordrer som følge af den nye corona-nedlukning. På vores fabrik i Billund er vi dog klar.

”Vi har fuld opbakning fra vores personale, der har arbejdet mange ekstra timer og weekender, for at følge med efterspørgslen på måltidskasser. Vi har heldigvis et fleksibelt produktionsapparat, der til trods for gigantiske stigninger i markedet, nok skal følge med,” siger Anders Blåholm, der er ansvarlig for salget af måltidskasser fra Sundolitt.