EPS giver ro i maven – selv på årets varmeste dage

Inden Måltidsboxen startede et samarbejde med Sundolitt, havde der været udfordringer med emballagen siden virksomhedens start i 2018. Papkasser var for tidskrævende og dårlige til at holde maden frisk. I dag vil virksomheden kun bruge én type kasse til sine forsendelser.

Måltidsboxen sender hver uge måltidskasser ud til travle familier i hele landet. Produktionen foregår i et industrikøkken i Grindsted, hvor måltiderne forberedes, så de kun tager få minutter for kunderne at varme. Derfor er det afgørende, at alle ingredienserne i måltiderne holdes friske og kolde hele vejen ud til kundernes køleskabe. Men det tog tid at finde de perfekte kasser.

“Vi startede med at sende maden ud i papkasser. De var nemme at få fat i. Men de var kun i én størrelse, og det tog os for lang tid at samle dem med termo- og plastikposer,” fortæller Morten A. Sørensen, stifter og direktør i Måltidsboxen.

Kunderne var heller ikke vilde med papkasserne. Maden kunne få tryk og gå i stykker, så Måltidsboxen fik mange klager. Det var også helt umuligt at holde maden frisk på varme dage. Det var først, da Morten A. Sørensen prøvede kasser af EPS fra Sundolitt, at han kunne slappe af. Kasserne fås i forskellige størrelser, så de kan tilpasses kundernes behov. EPS er rent isoleringsmateriale. Måltidskasserne har tykke sider og låg, så de effektivt beskytter maden under transporten fra både tryk og varme.

“Vi sendte mange kasser ud på årets varmeste dage i august, og vi fik ikke en eneste kundeklage. Så den test har kasserne også bestået. Det er fantastisk at være fri for de bekymringer. Det giver mig ro i maven, at jeg ved, at alt er som det skal være ude hos kunderne,” siger Morten A. Sørensen.

I 2019 hentede han selv de første mange læs kasser i forskellige størrelser direkte hos os, som kun ligger 12 minutters kørsel fra Måltidsboxens køkken. Men med Måltidsboxens vækst giver det ikke længere mening for direktøren at leje en varevogn for selv at hente emballage. I dag afleverer vi en fuld lastbil ad gangen, og sådan bliver det ved med at være.

 

maaltidsboxen-w.jpg

“Jeg har været begejstret for vores samarbejde siden første dag. Kasserne og Sundolitts erfaring med vores marked er altafgørende for vores forretning.”